Gyomaendrődi Rügyek és Gyökerek csoport

Ez a projekt egy kísérlet arra, hogy a Rügyek és Gyökerek program meghonosodjon Gyomaendrődön is, amelynek köszönhetően izgalmas eredmények születtek.

gyoma1

A kezdeményezés különböző rendezvények szervezését tűzte ki célul, amelyek során környezetvédelmi kérdéseket céloznak meg a vezetők. Több alkalommal szerveztek már úgynevezett „újratáska” programokat a Jane Goodall Intézet közreműködésével. A vászontáskákat rövid üzenetekkel vagy képekkel díszítik, így hívják fel a figyelmet a diákokat foglalkoztató környezeti problémákra.

gyoma2

Talán az egyik legérdekesebb programjuk az „Osszuk meg egymással” nevet kapta, amely egymás segítésére hívja fel a figyelmet. Azzal, hogy egy jó cél érdekében megosztjuk egymással, amink van, legyen az tárgyi, szellemi érték, vagy akár csak a szabadidőnk, mi is gazdagodunk. A diákok összejöveteleket szerveznek, megbeszélik tapasztalataikat, és megosztják egymással új ötleteiket. Oláh Rita, a programok főszervezője mindent megtesz egy állandó Rügyek és Gyökerek csoport létrehozása érdekében.