Kispesti Csimpánzok Rügyek és Gyökerek Csoport

A csoport célja az, hogy felhívja a figyelmet a fenntartható fejlődés fontosságára. 2009-ben kezdtek el együtt dolgozni a Jane Goodall Intézettel, amikor az első Föld napját szervezték az iskolában.

Marianne, a csoport vezetője szervezett már a diákokkal előadásokat, rajzversenyeket és kiállításokat, mindig a fenntarthatóság jegyében. A csoport történetének egyik izgalmas eseménye Dr. Jane Goodall 2010-es magyarországi látogatása volt, amikor lehetőségük nyílt arra, hogy személyesen is találkozhassanak a Rügyek és Gyökerek hálózat alapítójával. Ez tovább ösztönözte a diákokat munkájuk folytatására, arra, hogy változtassanak azokon a dolgokon, amelyek zavarják őket a közvetlen környezetükben és a tágabb közösségükben.

kispest2

2011-ben kibővítették programjaikat állatmenhelyek látogatásával és segítésével, amelyet fennállásukig minden évben megrendeztek. A 2012-es év fordulópont volt a Kis Csimpánzok történetében, ekkor hozták létre ugyanis a csimpánz-örökbefogadási programjukat. Ezzel párhuzamosan megkezdődött az úgynevezett Afrika-napok rendezése is, amelyek során a cél az, hogy a diákok megismerkedjenek a sajátjuktól eltérő kultúrákkal és gondolkodásmódokkal. Mindezek mellett az sem mellékes, hogy egyszerűen imádják a békákat, rendszeresen részt vesznek békamentési akciókban. Céljuk az volt, hogy tovább népszerűsítsék a Rügyek és Gyökerek program eszméjét.

A csoport egészen 2016 júniusáig működött, és a vezető pedagógus új munkahelyén is törekszik egy új csoport létrehozására.