A R&S hálózat Magyarországon

Magyarországon 2006-ban, Dr. Jane Goodall közreműködésével jött létre a Rügyek és Gyökerek Egyesület, amely akkor elsődleges céljaként a hazai környezeti nevelés megerősítését tűzte ki. Számos, gyerekeknek és fiataloknak szóló fesztivál és rendezvény programját gazdagították és gazdagítják a projektjeink, aktívan segítve az iskolai és iskolán kívüli környezeti oktatást.

Szentendrei Rügyek és Gyökerek csoport

A projekt lényege az óvodai és iskolai hulladék csökkentése, amelyen keresztül az óvónők igyekeznek felhívni a figyelmet a különböző környezeti problémákra.

szentendre1

Gyomaendrődi Rügyek és Gyökerek csoport

Ez a projekt egy kísérlet arra, hogy a Rügyek és Gyökerek program meghonosodjon Gyomaendrődön is, amelynek köszönhetően izgalmas eredmények születtek.

gyoma1

Kerek Világ Rügyek és Gyökerek csoport

A Kerek Világ elnevezésű Rügyek és Gyökerek csoport az 1990-ben alapított Kerek Világ Alapítványon belül működik. Az alapítvány célja kettős: sérült gyermekek számára otthonos, minden szempontból magas szakmai színvonalú oktatás, terápia és gondozás biztosítása, valamint a társadalom érzékenyítése a más képességekkel rendelkezők irányában.

kerek1

Kispesti Csimpánzok Rügyek és Gyökerek Csoport

A csoport célja az, hogy felhívja a figyelmet a fenntartható fejlődés fontosságára. 2009-ben kezdtek el együtt dolgozni a Jane Goodall Intézettel, amikor az első Föld napját szervezték az iskolában.